Thaisuppe med kylling
Glutenfri og melkefri
Ingrediensar
- 500 gram kylling kjøtt
- Ca 60 gram Thai rød chilipaste
- Ca. 20g tomatpuré
- 2-3 fedd pressa kvitløk
- 15-20 gram raspa ingefær
- Ca ½ ss karripulver
- 2 dl tomat i terninger
- 2 dl paprika i terninger
- 2 dl raspa gulrot
- ¼ boks ananas med saft
- 6 dl vatn
- 2,5 dl kyllingfond eller buljong
- 4 dl kokosmelk
- Maizena jevning
- Rapsolje til steking
- Salt og pepper
Slik gjer du det:
- Ha i kokosmelk, bland godt og la dei stå og putre på svak varme i ca en halv time
- Stek kyllingkjøtt med litt salt og pepper
- Tilsett vatnet og kyllingfond/ buljong
- La suppen koke opp før du tilsetter kyllingkjøtt
- Ha evt i litt mer oppkuttet paprika (for fyldigere suppe)
- Jevn suppen med maizena og smak til med salt og pepper (evt. annet krydder)
- Strø på finhakket koriander