Thaisuppe med kylling

Glutenfri og melkefri

Ingrediensar

  • 500 gram kylling kjøtt
  • Ca 60 gram Thai rød chilipaste
  • Ca. 20g tomatpuré
  • 2-3 fedd pressa kvitløk
  • 15-20 gram raspa ingefær
  • Ca ½ ss karripulver
  • 2 dl tomat i terninger
  • 2 dl paprika i terninger
  • 2 dl raspa gulrot
  • ¼ boks ananas med saft
  • 6 dl vatn
  • 2,5 dl kyllingfond eller buljong
  • 4 dl kokosmelk
  • Maizena jevning
  • Rapsolje til steking
  • Salt og pepper

Slik gjer du det:

  1. Ha i kokosmelk, bland godt og la dei stå og putre på svak varme i ca en halv time
  2. Stek kyllingkjøtt med litt salt og pepper
  3. Tilsett vatnet og kyllingfond/ buljong
  4. La suppen koke opp før du tilsetter kyllingkjøtt
  5. Ha evt i litt mer oppkuttet paprika (for fyldigere suppe)
  6. Jevn suppen med maizena og smak til med salt og pepper (evt. annet krydder)
  7. Strø på finhakket koriander