Laksesalat med tomatpesto
Sunn mat: Ein deilig salat med marinert laks, pesto og grønnsaker
Tips
Laksen kan erstattes med bønner/kikerter om du ønsker eit vegansk alternativ
Ingrediensar
- 3 Laksefileter
- 150 gram ukokt fullkornspasta
- Valgfri mengde grønn salat
- Valgfri mengde cherry tomat
- Brødkrutonger (etter ønske)
Tomatpesto
- 1/2 dl soltørket tomat
- 1 fedd kvitløk
- 1 neve fersk basilikum
- 15 gram rista gresskarkjerner
- Nokon dråper sitronsaft
- Salt og pepper
Slik gjer du det:
- Lag tomatpesto: kjør alle ingrediensene i food-prosessor til en god paste og smak til (mengden skal holde til både pasta og laks).
- Mariner laks med tomatpesto og la laksen ligge i marninaden i ca 30 min.
- Kok pasta som på anvisning. Avkjøl og bland inn i litt pesto.
- Kutt laksefiletene i terninger.
- Stek laks i ovn på 180 grader i ca 12 min. Det går fint å steke laks på ei panne også. Avkjøl laksen.
- Legg salatblad i bunn av serveringsfat
- Bland inn pasta og legg marinert laks oppå