Laksesalat med tomatpesto

Sunn mat: Ein deilig salat med marinert laks, pesto og grønnsaker

Tips

Laksen kan erstattes med bønner/kikerter om du ønsker eit vegansk alternativ

Ingrediensar

  • 3 Laksefileter
  • 150 gram ukokt fullkornspasta
  • Valgfri mengde grønn salat
  • Valgfri mengde cherry tomat
  • Brødkrutonger (etter ønske)

Tomatpesto

  • 1/2 dl soltørket tomat
  • 1 fedd kvitløk
  • 1 neve fersk basilikum
  • 15 gram rista gresskarkjerner
  • Nokon dråper sitronsaft
  • Salt og pepper

Slik gjer du det:

  1. Lag tomatpesto: kjør alle ingrediensene i food-prosessor til en god paste og smak til (mengden skal holde til både pasta og laks).
  2. Mariner laks med tomatpesto og la laksen ligge i marninaden i ca 30 min.
  3. Kok pasta som på anvisning. Avkjøl og bland inn i litt pesto.
  4. Kutt laksefiletene i terninger.
  5. Stek laks i ovn på 180 grader i ca 12 min. Det går fint å steke laks på ei panne også. Avkjøl laksen.
  6. Legg salatblad i bunn av serveringsfat
  7. Bland inn pasta og legg marinert laks oppå